dijous, 30 d’abril del 2009

Quart dia: Saika

Avui se'ns han acabat les reserves d'aigua mentre caminavem. Ho hem passat francament malament, amb un sol intens que se'ns clavava al clatell. Se'ns ha fet etern el viatge. Tot i aixó, hem visitat un conegut que fa temps ens va convidar a venir a l'Africa, el vam coneixer a l'estiu que vingué a Barcelona, i ens va explicar que se'n tornava perquè havia vingut a comprar algunes medecines. Actualment es dedica a metges sense fronteres, i es dedica a visitar els nens malalts a l'hospital. Nosaltres hem volgut acompanyar-lo, perquè realment trobem molt noble la seva acció humanitària. La curiositat ha pogut em nosaltres i hem volgut saber algunes de les ONG que actualment col·laboren amb Àfrica. Hem trobat poca cosa:

ONG Vicente Ferrer:

http://www.fundacionvicenteferrer.org

ONG Arco Iris:

http://www.idealist.org

ONG Africa directo:

http://www.africadirecto.org/




SOS Africa:

http://www.sos-africa.org/


Aquí un petit resum de Sos Africa:

Fundada en el año 1992, SOS ÁFRICA es una organización de solidaridad independiente, es decir, no gubernamental y no confesional, al servicio de un proyecto de progreso humano en el ámbito cultural, social, económico y político para contribuir al advenimiento de un África más justa y solidaria. SOS ÁFRICA es por excelencia "aquella organización que está al servicio de África". SOS ÁFRICA se mueve por la voluntad de cooperar con los africanos y africanas que están promoviendo la solidaridad, la paz y la justicia. Son ellos los que en definitiva, están dando respuestas a los problemas de las poblaciones de acuerdo con sus verdaderas aspiraciones.

SOS ÁFRICA entiende el desarrollo como un proceso de liberación, como un progreso a la auténtica libertad. Es necesario liberarse del hambre, de la ignorancia, de la miseria, de las injusticias, de la opresión, de la dependencia, de la pérdida de los valores culturales. Esta liberaciones son fundamentales para garantizar la dignidad humana y el desarrollo integral.


Val a dir que per ser membre d'una ONG cal veure què fa i com funciona, perquè s'ha donat molts casos que no eren fiables i els diners que els usuaris enviaven, no anaven realment destinats a Africa. Així que si voleu col·laborar fixeu-vos hi bé!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada